Fysiotherapie & FysioFitness Gruijthuijsen Weert centrum
Voor iedere klacht een passende behandeling
laagdrempeligheid, professionaliteit, service en kwaliteit
Mathijs Gruijthuijsen
“Ik ben altijd op zoek naar het optimale in een behandeling, zoek in de volle breedte van wat mogelijk is en maak daarbij gebruik van ondersteuning en expertise door andere zorgverleners.”
manueeltherapie, claudicationet, Parkinsonnet, RSI, EPTE
Inge Kees
“Mijn passie ligt bij de behandeling van baby’s en schoolgaande kinderen. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op een eigen wijze. Daarom staat de ontwikkeling van het kind voorop binnen mijn behandeling. Ik vind het belangrijk dat er een omgeving gecreëerd wordt waarin het kind zich optimaal kan ontwikkelen.”
Kinderfysiotherapie, claudicationet, FysioFitness
Marco van Mierlo
“Bij mij staat de hulpvraag van de patiënt centraal. Samen gaan we op zoek naar een passend behandelplan om uw klacht te behandelen. Verder ben ik door mijn vervolgopleiding tot manueel therapeut vooral geïnteresseerd in de wervelkolom en alle bijbehorende klachten.”
manueeltherapie, shockwave
Desiree Heijmans
“Een goede samenwerking met de patiënt is voor mij heel belangrijk om zo samen te komen tot een verbetering van of oplossing voor je hulpvraag. Daarvoor moet je je begrepen en op je gemak voelen. Iedereen is uniek en samen vinden we een passende behandeling.”
oedeemtherapie, oncologie, bekkeninstabiliteit
Lotte Verzijden
.“Ik streef naar persoonlijke aandacht met mijn luisterend oor. Een passende behandeling voor iedereen en duidelijke uitleg bij verschillende blessures/klachten.”
handfysiotherapie, McKenzietherapie, geriatrie
Guus van de Goor
“Ik ben een sportief ingestelde fysiotherapeut met een passie voor revalidatie trajecten. Waarbij we samen kunnen werken om het gewenste niveau van belastbaarheid weer te bereiken. Dit kunnen we samen doen middels oefeningen in de behandelruimte, trainingszaal of in het zwembad. Op deze manier kunnen de eigen gestelde doelen weer behaald worden.”
osteoporosetherapeut, dry needling, TENS, sportfysiotherapie, EPTE, claudicationet, hydrotherapie
Marlou Paquay
“In mijn behandelingen staat de patiënt op nummer één. Met persoonlijke aandacht en een luisterend oor, kijk ik samen met mijn patiënt naar een passende behandeling. Met mijn expertise de patiënt helpen is mijn passie.”
kaakfysiotherapie, medical taping, triggerpointtherapie, duizeligheid
Marion Deuss
“Sinds 2019 ben ik werkzaam als administratief medewerkster/receptioniste. Als telefoniste ben ik het eerste aanspreekpunt van de patiënt. Een goed patiëntencontact en gastvrijheid staat bij mij op nummer één. Het creëren van een prettige samenwerking met collega’s hoort hier natuurlijk ook bij.”.
receptie/administratie
Shauni Hermans
.“Ik bied graag een helpende hand bij uw klacht, voorzie u van de nodige kennis en stel samen met u een passend en effectief behandelplan op, op de weg naar uw herstel.”
kaakfysiotherapie, handfysiotherapeut, shockwave
Wesley Willems
“De hulpvraag van de patiënt staat centraal, aangevuld met mijn eigen expertise stellen we samen een passend behandelplan op om uw klacht optimaal te behandelen. Vertrouwen en goede communicatie zijn belangrijk om het beste uit de behandeling te halen!”
fysiotherapeut TENS
Luuk Schreurs
Belangrijk voor mij is dat de patiënt zich serieus genomen voelt en we de behandelingen samenstellen op basis van wat de patiënt wil bereiken. Elke behandeling ben ik kritisch en op zoek naar de best bewezen technieken voor elke klacht. Dit alles op een luchtige manier. Een goede therapeut-patient relatie is voor mij het begin om het meest uit de behandeling te halen.
fysiotherapeut i.o.
Coen van den Wollenberg
Ik ga graag op zoek naar de oorzaak van uw klacht, met aandacht daarbij voor u als persoon. Ik sta voor een actieve aanpak van uw bewegingsgerelateerde klacht, waarbij ik u ga begeleiden naar een optimaal herstel. Mijn interesses liggen hierbij vooral in orthopedische revalidatie, musculoskeletale klachten en kaakklachten.
fysiotherapeut, kaakfysiotherapeut
Mark Maas
Getting better never stops
fysiotherapeut, 4xT-methode
Anke Gruijthuijsen -Stevens
“At your service!”.
financien/administratie
Openingstijden
maandag, dinsdag, woensdag 8:00 - 21:00 donderdag 7:30 - 18:00 vrijdag 8:00 - 17:30 zaterdag 9:30 - 12:30
enkel op afspraak
manueel therapie
De manueeltherapeut behandelt uiteenlopende klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Dit kan een lokale behandeling van een gewricht en het daaromheen liggende weefsel zijn of de behandeling gaat uit van de wervelkolom, waar andere gewrichten en delen van het lichaam door geïnnerveerd worden. Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut behandelt zijn: Nekklachten Hoofdpijnklachten of migraine Schouder- en elleboogklachten Rugklachten zowel hoog als laag in de rug Rib- en borstpijn Heupklachten
Mathijs Gruijthuijsen & Marco van Mierlo
oedeemtherapie
De oedeemfysiotherapeut probeert de afvoer van vocht onder meer te stimuleren met verschillende soorten oefentherapie en massage die het vochtafvoerende systeem bevordert. Dit zorgt ervoor dat het vocht wordt omgeleid. Het duurt even voordat er een blijvend resultaat is bereikt. Als er een stabiele situatie wordt bereikt kan de oedeemtherapeut bandages, tape en therapeutische kousen gebruiken om het de situatie stabiel te houden.
Desiree Heijmans
bekkeninstabiliteit
In de zwangerschap verstaan we het verschijnsel dat de normale vergrote beweeglijkheid van het bekken gepaard gaat met pijn en bewegingsbeperking. In de zwangerschap verslappen de bekkenbanden onder invloed van hormonen. Hierdoor komen de botten van het bekken iets uit elkaar te liggen. Dit is nuttig en nodig voor de bevalling, want er is zo meer ruimte voor het kind om te passeren. Soms geeft de toegenomen beweeglijkheid van het bekken duidelijke pijnklachten en bewegingsbeperking. Dit noemen we “bekkeninstabiliteit”. Bij vrijwel alle vrouwen gaat bekkeninstabiliteit over, meestal al na zes weken. Toch is het niet abnormaal als de klachten na die periode nog wel bestaan. Fysiotherapie helpt dan om de spierkracht langzaam te herstellen en de pijn te doen afnemen. Na 6 tot 12 maanden zijn bij de meeste vrouwen de klachten over.
Desiree Heijmans
Duizeligheid
We spreken van benigne paroxysmale positie duizeligheid bij draaiduizeligheid, die optreedtbij bepaalde bewegingen. (b.v. bukken, omhoog kijken, omdraaien in bed, gaan liggen). De klachten worden veroorzaakt door ‘steentjes’ die zweven door het evenwichtsorgaan. Dit is een onschuldige, maar hinderlijke, aandoening, die gelukkig vaak vanzelf weer over gaat. Cervicogene duizeligheid wordt veroorzaakt door de stand van de cervicale wervelkolom (nek) en de stand van het hoofd. De klachten kunnen ontstaan door een trauma van de nek, artrose of spierspanning. Via spierspoeltjes in de nek wordt onder meer informatie gegeven aan het hele evenwichtsstelsel.
Marlou Paquay
kaakfysiotherapie
Pijnklachten uitgaande van het kaakgewricht en/of kauwspieren worden ook wel CranioMandibulaire Dysfunctie (CMD) of TemporoMandibulaire Dysfunctie (TMD) genoemd. Symptomen welke veroorzaakt worden door afwijkingen en/of dysfunctioneren van het kauwstelsel zijn onder andere: knappende, krakende kaakgewrichten oorpijn hoofdpijn vermoeide, stijve/ gespannen kauwspieren duizeligheid pijn voor het oor uitstralende pijn naar hoofd-halsgebied De verstoring van de normale functie van het kauwstelsel kan leiden tot problemen met bijvoorbeeld: kauwen, gapen, afhappen van voedsel, praten, de mondopening, zingen, het bespelen van muziekinstrumenten, enz.
Shauni Hermans & Marlou Paquay
Handtherapie
.Een handtherapeut is een fysiotherapeut, die zich speciaal heeft bekwaamd in de revalidatie en behandeling van aandoeningen van hand en pols. De behandeling bestaat in veel gevallen uit een combinatie van fysiotherapie en ergotherapie. Naast de reguliere behandeling kan de handtherapeut in samenwerking met de ergotherapeut ook daar waar nodig ondersteunende behandeling geven, zoals het vervaardigen van spalken/orthesen, of tape. Ook littekenbehandeling en het geven van adviezen in het kader van vrije tijd en werkgerelateerde activiteiten horen bij het werk van de handtherapeut.
Shauni Hermans & Lotte Verzijden
voetfysiotherapie
Wij kunnen een groot aantal voetproblemen behandelen binnen onze praktijken: Hamer- en klauwtenen Bunion, vaak als gevolg van hallux valgus Spreidvoet Holvoet Morton’s neuroom (zenuwbeknelling) Hallux rigidus Hielspoor Platvoeten Shinsplint
Guus van de Goor
Sportfysiotherapie
Een fysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt waarom u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en het revalidatieschema die hij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Hij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling opgenomen.
Guus van de Goor
Triggerpointtherapie
Eén van de methodes om triggerpoints tot rust te brengen is een behandeling met massage. De therapie zal gericht zijn op het inactiveren van de triggerpoints, waardoor de strakke spierstrengen die verantwoordelijk zijn voor de toegenomen spierspanning worden losgemaakt. De pijn zal hierdoor afnemen. Ook de lengte van de spier moet weer genormaliseerd worden. Hiervoor bestaan verschillende therapeutische technieken.
Marlou Paquay
Dry Needling
Bij Dry needling wordt door middel van een speciale techniek spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Deze behandelmethode wordt vaak ingezet bij spierklachten die al langer bestaan als onderdeel van een totaalbehandeling. Voorbeelden zijn hoofdpijn, lage rugklachten, RSI, nekproblemen en een tenniselleboog. De fysiotherapeut maakt gebruik van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen.”
Guus van de Goor
Claudicatio Intermittens
De eerste keus voor de behandeling bij patiënten met etalagebenen is looptherapie. Door middel van looptherapie kan de pijnvrije loopafstand vergroot worden. Als deze looptherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt uitgevoerd (gesuperviseerde looptherapie), zijn de resultaten aanzienlijk beter. Een bijkomend voordeel is dat de fysiotherapeut ook aandacht kan besteden aan de leefstijlveranderingen die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen. U kunt hierbij denken aan stoppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve levensstijl.
Mathijs Gruijthuijsen, Guus van de Goor & Inge Kees
Shockwave
Shockwave therapie is een techniek die gebruikmaakt van schokgolven om de pijn in je lichaam te verminderen. De techniek volgt het principe van een niersteenverbrijzelaar. Een apparaat stuurt geluidsgolven via je huid naar de plaats die moet behandeld worden. Daardoor verbeteren niet alleen je lokale pijnklachten maar ook de algemene bloeddoorstroming en stofwisseling in je lichaam.
Mathijs Gruijthuijsen, Marco van Mierlo, Guus van de Goor & Shauni Hermans
TENS Xpertclinic
TENS apparaten leveren zachte en veilige elektrische stroompjes via zelfklevende kussentjes (zgn. elektrode-pads) op de huid waardoor de zenuwen onder de huid worden geprikkeld . Belangrijke effecten van deze prikkelingen: verstoring van de zenuwpijn geleiding waardoor je minder pijn ervaart aanmaak in opdracht van de hersenen van lichaamseigen pijnstillende stoffen zoals endorfine spierontspannende werking
Wesley Willems en Guus van de Goor
Geriatrische fysiotherapie
Naarmate mensen ouder worden, is de kans groter dat ze klachten krijgen of minder mobiel zijn. Kort gezegd: ouderdom komt met gebreken. Dat geldt zeker voor mensen die niet meer voldoende (kunnen) bewegen. Speciaal voor kwetsbare ouderen en voor mensen op hoge leeftijd met complexe gezondheidsproblemen, is er de geriatriefysiotherapeut.
Lotte Verzijden
McKenzietherapie
McKenzie therapie is een effectieve behandelmethode voor mensen met lage rug-, nek- en schouderklachten. McKenzie therapie is daarom voornamelijk effectief bij klachten die gerelateerd zijn aan de wervelkolom. Voor wie is het en wat kan je verwachten? De McKenzie therapie is geschikt voor iedereen met lage rug-, schouder- of nekklachten en mogelijke uitstralende pijn naar de armen of benen. De fysiotherapeut zal oefeningen opstellen die vervolgens thuis op frequente basis uitgevoerd dienen te worden. De fysiotherapeut zal hierbij vertellen hoe vaak en wanneer deze oefeningen het beste uitgevoerd kunnen worden.
Lotte Verzijden
RSI-revalidatie
RSI komt veel voor bij bepaalde beroepsgroepen zoals secretaresses, kappers, computer-programmeurs, musici, caissières en schrijvers (schrijverskramp). Mensen met deze beroepen vallen binnen de risicogroep, maar het kan in principe iedereen treffen. RSI is een verzamelnaam voor klachten, symptomen en syndromen die voorkomen in bovenrug, nek- en schoudergebied, armen, ellebogen, polsen, handen en vingers. De klachten worden doorgaans veroorzaakt door repeterende bewegingen, een langdurige statische houding of een combinatie van beiden. Verder kunnen persoonsgebonden en werkgebonden factoren een belangrijke rol spelen bij het ontstaan, verergeren of het instandhouden van RSI.
Mathijs Gruijthuijsen
Schouderrevalidatie
Heeft u schouderklachten? Of bent u onlangs geopereerd aan uw schouder? Binnen onze praktijken in Weert en Stramproy zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten die zorgen voor een optimale behandeling. Schouderrevalidatie is bestemd voor patiënten met schouderklachten als gevolg van overbelasting, immobilisatie, trauma of na een operatie. U wordt eerst onderzocht om een goed beeld te krijgen van de klacht, indien wij behandelmogelijkheden zien die kunnen leiden tot verbetering volgt een behandeling die passend is voor uw schouderklacht, om zo tot een maximaal resultaat te komen.
Marco van Mierlo
Training en Revalidatie bij osteoporose
De beweegzorg en leefstijlbegeleiding, geleverd door gespecialiseerde Chronisch ZorgNet therapeuten, richt zich o.a. op veilig bewegen na een fractuur, herstel van de fractuur, valpreventie en het optimaliseren van beweeggedrag bij alle dagelijkse activiteiten. Hierdoor wordt het risico op fracturen verlaagd, wat bijdraagt aan een verbetering van de kwaliteit van leven. Hierbij is aandacht voor botbelasting, spierversterking, balans en houding. Ook het tegengaan van immobiliteit speelt een belangrijke rol, want zeker ook voor botten geldt: use it or lose it!
Guus van de Goor
4xT methode
De 4xT methode (uitspraak: ‘vier maal T methode’) is een effectieve behandelmethode voor vrijwel alle orthopedische gewrichtsklachten aan de rug, nek, elleboog, schouder, knie en enkel. De methode is ontwikkelt door Fysio Physics. Stappen van 4xT De revolutionaire behandelmethode bestaat uit een vast test- en behandelpatroon: Testen, Tapen, Triggeren en Trainen (4xT). Dit is uniek in de fysiotherapie. Vooraf bepaalt de therapeut via eenvoudige testen de tapetechniek en mobilisatietechniek. Daardoor is de 4xT methode altijd effectief en durven wij een positief resultaat te garanderen.
Mark Maas
Parkinsonnet
ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van Parkinson patiënten. Het netwerk streeft er naar dat iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch Parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is door de expertise te vergroten van zorgverleners middels scholingen, het ParkinsonNet jaarcongres en door onderzoek
Mathijs Gruijthuijsen
FysioFitness
Het resultaat van fysiotherapeutische behandelingen kan dan worden bevorderd door de patiënt specifieke oefeningen te laten doen. In het algemeen blijkt echter dat men thuis niet over de adequate middelen beschikt om oefeningen goed te kunnen uitvoeren. Dit is een van de redenen waarom Fysiotherapie Gruijthuijsen “FysioFitness” heeft opgericht. FysioFitness is als het ware een verlengstuk van fysiotherapie. FysioFitness is er echter ook voor mensen, individueel of in groepsverband, die hun conditie op peil willen krijgen en/of houden.
Powered by Prana Total Vitality
Partners
Om tot optimale zorg te komen, werkt het team van Fysiotherapie & FysioFitness Gruijthuijsen graag samen met zijn partners. Tijdens de komende pagina's zullen zij zich aan u voorstellen.
Ergotherapie ErgoSolutions
Als ergotherapeut helpen we u naar zelfstandigheid in activiteiten uit het dagelijks leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aankleden, douchen, koken, werken, huishouden en hobby's. Samen kijken we naar knelpunten en mogelijkheden in deze activiteiten. Samen kijken we hoe u (opnieuw) de betekenisvolle dagelijkse activiteiten uit kunt voeren in uw eigen omgeving. Hetgeen wat u belangrijk vindt staat hierin centraal. De behandeling kan bestaan uit het oefenen van een activiteit, het op een andere manier uitvoeren van activiteiten, het aanpassen van de activiteit of de omgeving en het inzetten van een hulpmiddel.
Kijk op onze website www.ergosolutions.nl voor meer informatie.
Dietetiek Groene Kruis
Voeding en Dieet Diëtist Nicole Smolenaars, van de Zorggroep, is 2 dagdelen per week werkzaam hier op locatie. Met al uw vragen over voeding kunt u op woensdagochtend en vrijdagochtend bij haar terecht. Dieetadvisering wordt vergoed vanuit de basisverzekering.
Voor meer informatie of het maken van een afspraak, bel: 06-81691211
Inge Geelen
Beweegstudio Leef!
Podotherapie van Veen
Problemen in de voet, knie, heup of lage rug tijdens dagelijkse activiteiten, sport of werk; Stand afwijkingen of vormafwijkingen van de voet, zoals platvoeten, holvoeten, gekantelde voeten of aangeboren afwijkingen; Teenafwijkingen, zoals hamertenen, klauwtenen of scheefstaande grote tenen; Nagelproblemen, bijvoorbeeld ingegroeide nagels; Huidproblemen, bijvoorbeeld terugkerende eeltvorming of likdoorns; Voetproblemen door slecht passend schoeisel; Een steeds terugkerende sportblessure; Vermoeidheidsklachten in de voeten of benen.
Praktijk uit de knoop
Als Integratief kinder- en jeugdtherapeut verdiep ik me in en sluit ik aan bij de belevingswereld van het kind, waarbij de therapie zich richt op zowel de binnenwereld als de buitenwereld, kortom het systeem, van het kind. Ik maak gebruik van verschillende methodieken en invalshoeken zoals spel, beweging, creatieve werkvormen, korte oplossingsgerichte interventies, cognitieve gedragstherapie, systemisch werk enz., afhankelijk van wat past bij het individuele kind.
Voor een vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer: 06-22069624
Osteopathie Mayra van Bijlevelt
Osteopathie is een geneeswijze waarbij er met handtechnieken getracht wordt om alle lichaamsstructuren weer beweeglijk te maken met als doel een beter en gezonder functioneren van de patiënt. De eerste behandeling bestaat uit een intakegesprek, een lichamelijk onderzoek en een behandeling. Als osteopaat D.O. behandel ik alle leeftijden, van baby tot volwassene. Klachten als baby’s met voorkeurshouding, reflux, kinderen met slaapproblemen en toiletangst maar ook zwangerschapsproblemen, hoofdpijnen, darmklachten, nek- en rugklachten, gynaecologische- en fertiliteitsproblemen en veel gewrichtsklachten kunnen door mij behandeld worden.
Voor een vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer: 06-82882000
Kids Care Weert
Signaleert u als ouder/verzorger, maar ook als groepsleerkracht één of meer van de volgende bijzonderheden bij een kind? achterblijven in spraak en taal? voedings- en eetproblemen? anders bewegen dan leeftijdsgenootjes? problemen met schoolse vaardigheden zoals lezen, schrijven en/of gymles? moeite met het uitvoeren van dagelijkse handelingen zoals aankleden en/of zelfverzorging? opvallendheden in het gedrag? moeite met het verwerken van informatie en/of prikkels? of heeft u kind een aangeboren en/of verworven beperking?
Samenwerking kinderfysiotherapie Gruijthuijsen / ergosolutions / logopedie Wijnberg
Vacuumtherapie Weert
Bij o.a. deze beenklachten kunt u baat hebben van vacuümtherapie: Lymfoedeem, Verstoorde wondgenezing, Diabetesvoet, Vermoeide benen, Restless legs-syndroom, Krampen, Lymfoedeem, Ziekte van Raynaud.
100 euro voor 8 behandelingen!
Heeft u vragen?
Via deze presentatie heeft u enkelen van onze specialisaties voorbij zien komen. Voor ons volledige aanbod raadpleeg www.fysiotherapie-weert.nl, infomeer bij de balie of raadpleeg uw fysiotherapeut.
Wij wensen u een fijne dag.
Fysiotherapie & FysioFitness Gruijthuijsen Weert centrum
Voor iedere klacht een passende behandeling
laagdrempeligheid, professionaliteit, service en kwaliteit
Mathijs Gruijthuijsen
“Ik ben altijd op zoek naar het optimale in een behandeling, zoek in de volle breedte van wat mogelijk is en maak daarbij gebruik van ondersteuning en expertise door andere zorgverleners.”
manueeltherapie, claudicationet, Parkinsonnet, RSI, EPTE
Danielle Hermans
“Duidelijkheid, openheid, no nonsense en persoonlijke aandacht zijn kenmerken die centraal staan tijdens mijn behandelingen.”
kaakfysiotherapie, schouder, voet
Inge Kees
“Mijn passie ligt bij de behandeling van baby’s en schoolgaande kinderen. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op een eigen wijze. Daarom staat de ontwikkeling van het kind voorop binnen mijn behandeling. Ik vind het belangrijk dat er een omgeving gecreëerd wordt waarin het kind zich optimaal kan ontwikkelen.”
Kinderfysiotherapie, claudicationet, FysioFitness
Marco van Mierlo
“Bij mij staat de hulpvraag van de patiënt centraal. Samen gaan we op zoek naar een passend behandelplan om uw klacht te behandelen. Verder ben ik door mijn vervolgopleiding tot manueel therapeut vooral geïnteresseerd in de wervelkolom en alle bijbehorende klachten.”
manueeltherapie, shockwave
Desiree Heijmans
“Een goede samenwerking met de patiënt is voor mij heel belangrijk om zo samen te komen tot een verbetering van of oplossing voor je hulpvraag. Daarvoor moet je je begrepen en op je gemak voelen. Iedereen is uniek en samen vinden we een passende behandeling.”
oedeemtherapie, oncologie, bekkeninstabiliteit
Lotte Verzijden
.“Ik streef naar persoonlijke aandacht met mijn luisterend oor. Een passende behandeling voor iedereen en duidelijke uitleg bij verschillende blessures/klachten.”
fysiotherapie, geriatrie
Guus van de Goor
“Ik ben een sportief ingestelde fysiotherapeut met een passie voor revalidatie trajecten. Waarbij we samen kunnen werken om het gewenste niveau van belastbaarheid weer te bereiken. Dit kunnen we samen doen middels oefeningen in de behandelruimte, trainingszaal of in het zwembad. Op deze manier kunnen de eigen gestelde doelen weer behaald worden.”
dry needling, TENS, sportfysiotherapie, EPTE, claudicationet, hydrotherapie
Marlou Paquay
“In mijn behandelingen staat de patiënt op nummer één. Met persoonlijke aandacht en een luisterend oor, kijk ik samen met mijn patiënt naar een passende behandeling. Met mijn expertise de patiënt helpen is mijn passie.”
kaakfysiotherapie, medical taping, triggerpointtherapie, duizeligheid
Melanie van Heugten
“Lichaam en geest in een goede en gezonde balans krijgen, dit is voor mij als fysiotherapeute mogelijk door verder te kijken dan alleen de lichamelijke klacht.”
handtherapie, medical taping, echografie, TENS
Marion Deuss
“Sinds 2019 ben ik werkzaam als administratief medewerkster/receptioniste. Als telefoniste ben ik het eerste aanspreekpunt van de patiënt. Een goed patiëntencontact en gastvrijheid staat bij mij op nummer één. Het creëren van een prettige samenwerking met collega’s hoort hier natuurlijk ook bij.”.
receptie/administratie
Shauni Hermans
.“Ik bied graag een helpende hand bij uw klacht, voorzie u van de nodige kennis en stel samen met u een passend en effectief behandelplan op, op de weg naar uw herstel.”
kaakfysiotherapie, shockwave
Wesley Willems
“De hulpvraag van de patiënt staat centraal, aangevuld met mijn eigen expertise stellen we samen een passend behandelplan op om uw klacht optimaal te behandelen. Vertrouwen en goede communicatie zijn belangrijk om het beste uit de behandeling te halen!”
fysiotherapeut
Anke Gruijthuijsen -Stevens
“At your service!”.
financien/administratie
Openingstijden
maandag, dinsdag, woensdag 8:00 - 21:00 donderdag 7:30 - 18:00 vrijdag 8:00 - 17:30 zaterdag 9:30 - 12:30
enkel op afspraak
AVONDKLOK
manueel therapie
De manueeltherapeut behandelt uiteenlopende klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Dit kan een lokale behandeling van een gewricht en het daaromheen liggende weefsel zijn of de behandeling gaat uit van de wervelkolom, waar andere gewrichten en delen van het lichaam door geïnnerveerd worden. Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut behandelt zijn: Nekklachten Hoofdpijnklachten of migraine Schouder- en elleboogklachten Rugklachten zowel hoog als laag in de rug Rib- en borstpijn Heupklachten
Mathijs Gruijthuijsen & Marco van Mierlo
oedeemtherapie
De oedeemfysiotherapeut probeert de afvoer van vocht onder meer te stimuleren met verschillende soorten oefentherapie en massage die het vochtafvoerende systeem bevordert. Dit zorgt ervoor dat het vocht wordt omgeleid. Bij oedeemtherapie is geduld een schone zaak. Het duurt even voordat er een blijvend resultaat is bereikt. Als er een stabiele situatie wordt bereikt kan de oedeemtherapeut bandages, tape en therapeutische kousen gebruiken om het de situatie stabiel te houden.
Desiree Heijmans
kaakfysiotherapie
Pijnklachten uitgaande van het kaakgewricht en/of kauwspieren. Symptomen welke veroorzaakt worden door afwijkingen en/of dysfunctioneren van het kauwstelsel zijn onder andere: knappende, krakende kaakgewrichten oorpijn hoofdpijn vermoeide, stijve/ gespannen kauwspieren duizeligheid pijn voor het oor uitstralende pijn naar hoofd-halsgebied De verstoring van de normale functie van het kauwstelsel kan leiden tot problemen met bijvoorbeeld: kauwen, gapen, afhappen van voedsel, praten, de mondopening, zingen, het bespelen van muziekinstrumenten, enz.
Danielle hermans, Marlou Paquay & Shauni hermans
Handtherapie
.Een handtherapeut is een fysiotherapeut, die zich speciaal heeft bekwaamd in de revalidatie en behandeling van aandoeningen van hand en pols. De behandeling bestaat in veel gevallen uit een combinatie van fysiotherapie en ergotherapie. Naast de reguliere behandeling kan de handtherapeut in samenwerking met de ergotherapeut ook daar waar nodig ondersteunende behandeling geven, zoals het vervaardigen van spalken/orthesen, of tape. Ook littekenbehandeling en het geven van adviezen in het kader van vrije tijd en werkgerelateerde activiteiten horen bij het werk van de handtherapeut.
Melanie van Heugten
Kinderfysiotherapie
De kinderfysiotherapeut observeert, onderzoekt en behandeld maar geeft ook voorlichting en advies. Een ouder kan met een (hulp)vraag naar de kinderfysiotherapeut toe gaan, op eigen initiatief of via het consultatiebureau, GGD, huisarts of kinderarts. Nadat het kind is ingepland volgt een intake. Door middel van onderzoek en gestandaardiseerde tests krijgt de kinderfysiotherapeut een volledig beeld van het motorische niveau. De ouders, leerkrachten, huisarts en andere betrokkenen spelen hierbij een belangrijke rol. Zij geven informatie over hoe het kind zich onder verschillende omstandigheden gedraagt. De kinderfysiotherapeut bespreekt de bevindingen en stelt een behandelplan op.
Inge Kees
Dry Needling
Bij Dry needling wordt door middel van een speciale techniek spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht. Deze behandelmethode wordt vaak ingezet bij spierklachten die al langer bestaan als onderdeel van een totaalbehandeling. Voorbeelden zijn hoofdpijn, lage rugklachten, RSI, nekproblemen en een tenniselleboog. De fysiotherapeut maakt gebruik van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen.”
Guus van de Goor
Claudicatio Intermittens
De eerste keus voor de behandeling bij patiënten met etalagebenen is looptherapie. Door middel van looptherapie kan de pijnvrije loopafstand vergroot worden. Als deze looptherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt uitgevoerd (gesuperviseerde looptherapie), zijn de resultaten aanzienlijk beter. Een bijkomend voordeel is dat de fysiotherapeut ook aandacht kan besteden aan de leefstijlveranderingen die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen. U kunt hierbij denken aan stoppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve levensstijl.
Mathijs Gruijthuijsen, Guus van de Goor & Inge Kees
Coronabeleid
Shockwave
Shockwave therapie is een techniek die gebruikmaakt van schokgolven om de pijn in je lichaam te verminderen. De techniek volgt het principe van een niersteenverbrijzelaar. Een apparaat stuurt geluidsgolven via je huid naar de plaats die moet behandeld worden. Daardoor verbeteren niet alleen je lokale pijnklachten maar ook de algemene bloeddoorstroming en stofwisseling in je lichaam.
Mathijs Gruijthuijsen, Marco van Mierlo, Guus van de Goor & Shauni Hermans
EPTE
EPTE is zeer effectief bij ontstoken of chronisch ontstoken pezen. Chronisch ontstoken pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe” en fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Percutane Electrolyse Therapie tracht dit proces om te keren door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie te herstellen.
Mathijs Gruijthuijsen & Guus van de Goor
FysioFitness
Het resultaat van fysiotherapeutische behandelingen kan dan worden bevorderd door de patiënt specifieke oefeningen te laten doen. In het algemeen blijkt echter dat men thuis niet over de adequate middelen beschikt om oefeningen goed te kunnen uitvoeren. Dit is een van de redenen waarom Fysiotherapie Gruijthuijsen “FysioFitness” heeft opgericht. FysioFitness is als het ware een verlengstuk van fysiotherapie. FysioFitness is er echter ook voor mensen, individueel of in groepsverband, die hun conditie op peil willen krijgen en/of houden.
Powered by Prana Total Vitality
Openingstijden FysioFitness
Maandag 9.30 – 11.30 uur / 18.30 – 21.00 uur Dinsdag 19.00 – 21.00 uur Woensdag 9.30 – 11.30 18.30 – 21.00 uur Donderdag 8.30 – 11.00 uur Vrijdag 9.30 – 11.30 uur / 18.30 – 21.00 uur Zaterdag 10.00 – 12.00 uur.
enkel op afspraak
Beweegprogramma's
voor vergoeding raadpleeg uw zorgverzekeraar
Heeft u vragen?
Via deze presentatie heeft u enkelen van onze specialisaties voorbij zien komen. Voor ons volledige aanbod raadpleeg www.fysiotherapie-weert.nl, infomeer bij de balie of raadpleeg uw fysiotherapeut..
Wij wensen u een fijne dag.