Gruijthuijsen Fysiotherapie

PRAKTIJK WEERT CENTRUM / KEENT

0495-536786

PRAKTIJK WEERT GROENEWOUD

0495-532014

PRAKTIJK STRAMPROY

0495-566233

Thuiswerken

Tips voor een goede houding

Gezond thuiswerken met een juiste houding

Nu er een gedeeltelijke lockdown is afgekondigd door het kabinet gaan we, als we dat al niet doen, meer thuiswerken. Thuiswerken lijkt heel praktisch en mooi, maar zorgt vaak voor problemen.

Privé, zakelijk, gezin en relationeel vinden allemaal plaats binnen je thuissituatie. Hierdoor is afschakelen van je werk naar privé vaak moeilijk. Je bent geneigd om te blijven werken of niet aan je werk toe te komen. Dit kan zorgen voor ongewenste stresssituaties en burn-outachtige klachten in lichte of zwaardere vorm.

Juiste werkhouding

Als fysiotherapeuten worden we steeds meer geconfronteerd met deze toenemende vorm van thuiswerken. Buiten het stressgedeelte, moeilijk kunnen afschakelen of ergens aan toe kunnen komen, bemerken wij dat de werkhouding allesbehalve optimaal is.
Waar eerst een fysiotherapeut, arbeidsdeskundige of ergotherapeut op het werk langs kwam om je werkplek optimaal in te stellen, zitten nu veel mensen thuis achter de keukentafel, bank of bureau thuis achter een laptop, tablet of PC.
Dit leidt tot pijnklachten in de bovenrug, nek/schouders en soms tot hoofdpijn of uitstraling in de arm(en) , de ons bekende RSI-klachten.

Op de onderstaande tekening kunt u zien waar een optimale zithouding aan dient te voldoen.
Wij begrijpen dat dit in de thuissituatie niet altijd volledig te verwezenlijken is. Maar houdt in ieder geval de hoogte en afstand tot het scherm in de gaten en de hoogte van uw stoel ten opzichte van het tafelblad. Koppel scherm en toetsenbord van elkaar los als u beeldscherm werkt.

Oefeningen die u makkelijk tussendoor kunt doen​

Buiten een zo goed mogelijke werkhouding is het belangrijk om ieder halve uur even weg te kijken van het scherm, naar buiten. Dit in verband met de spanning op de ogen. Het helpt u als om tussendoor korte oefeningen te doen. Het is belangrijk om dan vooral strekkende bewegingen te maken. Dit verbeterd de bloedcirculatie van de spieren en versterkt uw concentratie.

In onderstaande video’s vindt u drie oefeningen die u ieder 1 minuut kunt uitvoeren.

Neem contact met ons op als u klachten of vragen heeft

Benut deze waardevolle informatie en adviezen!
Mocht u echter last blijven houden of klachten ervaren dan adviseren wij u contact op te nemen met een van onze fysiotherapeuten via info@fysiotherapie-weert.nl of te bellen met telefoonnummer: 0495-536786 (praktijken Weert) of 0495-566233 (praktijk Stramproy).
U kunt u ook een app sturen naar 06-27001211 voor een live chat.

Klachten? Vrijblijvend Fysio e-Consult

Enige vrees om naar de praktijk te komen in verband met de maatregelen rondom covid-19?

Mag ik u attenderen op de mogelijkheden die wij binnen onze praktijken hebben om u op afstand te kunnen behandelen en onze veiligheidsmaatregelen?

 • Online consult via camera. Raadpleeg een van onze fysiotherapeuten van thuis uit.
 • Online revalidatie- en trainingsprogramma via Physitrack. Thuis oefeningen doen opgesteld door uw fysiotherapeut met ondersteuning van een opbouwschema.
 • Massage middels onze hydrojet. Zonder aanraking van een fysiotherapeut wordt uw rug of nek gemasseerd door warme waterstralen op een waterbed. Zeer effectief en ontspannend.
 • Behandeling in een van onze praktijken.
  – Alle deuren openen automatisch of staan open.
  – In de wachtkamer is er voldoende ruimte gecreëerd om anderhalve meter van elkaar te kunnen zitten.
  – Ons ventilatiesysteem staat in verbinding met de buitenlucht en de centrale filters worden 2 maal per jaar schoongemaakt.
  – Komt u maximaal 5 minuten voor aanvang van de behandeling naar de praktijk.
  – Heeft u symptomen bel uw afspraak af en maak een nieuwe afspraak als u 24 uur klachtenvrij bent.
  – Geen van onze fysiotherapeuten werkt met een van bekende symptomen. Bij twijfel wordt er een coronasneltest afgenomen bij hen afgenomen.
  – U wordt opgehaald met een glimlach. De intake vindt plaats op anderhalve meter afstand. Het onderzoek gebeurd binnen de anderhalve meter met mondkapje en handschoenen.
  – Indien u zelf een mondkapje wenst wordt er door de praktijk voor gezorgd.
  – Oefenmateriaal en behandelbanken worden na gebruik schoongemaakt en de behandelaar wast uitgebreid zijn/haar handen.
  In de oefenzaal wordt anderhalve meter afstand gehouden en waar dit niet mogelijk is staan schermen.

Wij hopen op deze wijze een veilige behandelsetting te verwezenlijken en daarmee u een coronaproof-behandeling te kunnen garanderen.


Heeft u nog vragen belt u gerust onze receptioniste Marion Deuss op tel: 0495-536786, zij beantwoord graag al uw vragen.